Festivaali

LOIKKA
tanssielokuvafestivaali
dance film festival
Maaliskuu / March 2011
Andorra Kulttuurikompleksi
Eerikinkatu 11, Helsinki

Tanssielokuvan mahdollisuudet ovat idean ja toteutuksen tasolla lähes rajattomat. Ala on tuore siten, että miltei mitä tahansa voi, ja pitäisi, kokeilla. Liikkeen kuvaaminen ei ole uutta; onhan elokuva aina keskittynyt liikkeeseen joko kuvattavan kohteen tai kameran kautta. Tanssin ja elokuvan yhdistäminen antaa kuitenkin tekijöille uuden mahdollisuuksien kirjon, joka inspiroi kokeiluihin – joskus enemmän ja joskus vähemmän onnistuneesti. Hyvän tanssielokuvan resepti, oli teos sitten lyhyt tai pitkä, hitaasti tai nopeasti leikattu, soolo- tai ryhmäkoreografia, tuntuu olevan tarpeeksi asiantunteva, innovatiivinen ja ammattitaitoinen työryhmä, jossa kukin tekijä saa keskittyä oman alueensa osaamiseen, ja jossa eri alojen taiteilijoiden välinen kommunikaatio toimii.

Maailmassa on tehty paljon hienoja tanssielokuvia, jotka koskettavat niin liikkeen kuin elokuvakerronnankin tasolla. LOIKKA-festivaalin tavoitteena on näyttää yleisölle sellaisia elokuvia, joissa tanssin ja koreografian sekä elokuvakerronnan keinot toimivat yhdessä toistensa ja koko elokuvan eduksi. Festivaalilla nähtävien elokuvien yhdistävä tekijä onkin vahva koreografinen näkemys ja esiintyjän fyysisen suorituksen tinkimätön laatu yhdistettynä elokuvalliseen taitoon ja kokemukseen. Näin syntyy visuaalisesti ja tilankäytöllisesti loistavia elokuvia, joissa tanssi tuo ympäristöjen tunnelmaan uutta, ja ympäristöt tukevat vahvoja koreografioita.

LOIKKA -festivaali tarjoaa laadukkaita tanssielokuvia, documentteja, tekijäkohtaamisia, luentoja ja keskustelutilaisuuksia.

Elokuvien joukossa on niin klassikoita kuin uutuuksiakin.

Ajankohtaista

Open Call –avoin ohjelmistohaku käynnissä, deadline 29.10. 2010!

LOIKKA-tanssielokuvafestivaalille etsitään avoimen haun kautta max. 30 minuutin mittaisia tanssielokuvia. Seuraava LOIKKA-tanssielokuvafestivaali on Helsingissä maaliskuussa 2011. LOIKKA on kiinnostunut esittelemään tanssielokuvia kaikista genreistä. Tarkemmat hakuohjeet löydät Open Call -osiosta.

--

Tutustu kevään 2010 ohjelmaan näillä sivuilla.


Loikka dancefilm festival 2010 Trailer from LOIKKA on Vimeo.

Järjestäjä
Tukijat

              

       


 

Yhteistyötahot